Pikantní sardinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní sardinky
Pikantní sardinky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24166 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Cibule |
50 g | Hrozinky |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej olivový |
50 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
600 g | Sardinka obecná |
5 g | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 291,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrozinky, Oříšky piniové, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní sardinky postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky dáme na 15 minut bobtnat do misky s vlažnou vodou. |
2 | V pánvi na smažení rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a v několika várkách v něm osmažíme v mouce lehce obalené ryby. Necháme je smažit stejnoměrně do zlatova, pak je vyjmeme děrovanou kuchyňskou lopatkou a pokládáme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal nadbytečný olej. |
3 | Oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky cibule a osmažíme je v pánvi na 3 lžících oleje. Přilijeme vinný ocet a cibule v něm vaříme, dokud nebudou měkké. |
4 | Do skleněné mísy pokládáme po vrstvách osmažené ryby, každou vrstvu osolíme a přelijeme trochou horkého octa a navrch vždy dáme část koleček cibule, piniových semínek a scezených a pokrájených hrozinek. Nakonec vše přelijeme zbývajícím octem, dáme vystydnout, mísu zakryjeme a necháme před konzumací ryby na chladném místě den nebo dva marinovat. |