Úhoř na jehle s vinným octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na jehle s vinným octem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24167 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Bobkový list |
200 ml | Ocet vinný |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
800 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 20,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na jehle s vinným octem postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme špetku soli a špetku pepře s vinným octem, přidáme 2 lžíce oleje a vidličkou vyšleháme marinádu. Omyjeme připraveného úhoře, pokrájíme na kusy a vložíme do mísy. Zalijeme marinádou a necháme 1/2 hodiny za občasného obracení na chladném místě marinovat. |
2 | Kusy úhoře scedíme a napícháme na dlouhé dřevěné jehly střídavě s bobkovými listy. Vložíme do olejem vytřeného pekáče, který dáme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut a během pečení jehly několikrát otočíme. |
3 | Pekáč vytáhneme, položíme jehly na servírovací mísu a hotový pokrm ihned podáváme. |