Řezy z mořského jazyka s tresčí pomazánkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka s tresčí pomazánkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 24168 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Pomazánka | |
---|---|
50 g | Cibule |
100 g | Játra tresčí v oleji |
100 g | Máslo čerstvé |
15 g | Pažitka |
2 ks | Vejce slepičí |
Řezy z mořského jazyka s tresčí pomazánkou | |
8 krajíc | Chléb toastový |
50 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 298,4mg |
Draslík | 956,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pažitka, Vejce slepičí, Chléb toastový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra tresčí v oleji, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z mořského jazyka s tresčí pomazánkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z mořského jazyka nakrájíme na plátky o velikosti krajíčku toastového chleba. Každý plátek ryby osolíme, opepříme a usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem a necháme vychladnout. |
2 | Krajíčky chleba opečeme v topinkovači. |
3 | Do misky vložíme 100 g másla, 100 g tresčích jater (1 plechovka), nadrobno pokrájenou cibuli, nadrobno pokrájená vařená vejce a posekanou pažitku. Vše důkladně promícháme. |
4 | Na každý talíř položíme 2 topinky, na ně po 1 plátku ryby a každý plátek pomažeme tresčí pomazánkou. Ozdobíme plátkem rajčete. |