Řezy z mořského jazyka s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řezy z mořského jazyka s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 24171 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
25 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Omáčka rajčatová |
5 ml | Omáčka rybí |
Řezy z mořského jazyka s rajčatovou omáčkou | |
0,5 ks | Citrony |
25 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský jazyk |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 711,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka rajčatová, Omáčka rybí, Citrony, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řezy z mořského jazyka s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vývar, přidáme 1 lžíci másla, vymačkáme šťávu z 1/2 citronu, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. |
2 | Filety z ryby rozřízneme na 4 díly a každý díl svineme do závitku. Závitky vložíme do vývaru a povaříme 12 minut. Uvařenou rybu vyndáme a udžujeme teplou. |
3 | Vývar necháme trochu vyvařit, přimícháme rajčatovou omáčku, stáhneme z ohně, zakápneme rybí omáčkou a vmícháme 1 lžíci másla. |
4 | Rybí závitky rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou. |