Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 24175
Kategorie: Maso

Ingredience

25 g Ančovičky konzervované
1 ks Bobkový list
600 g Brambory
1 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 kg Chobotnice
60 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
50 ml Olej olivový
3 ks Pepř bílý celý
30 g Petržel - nať
200 g Pórek
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 303kJ
16% Sacharidy 57 g
22% Tuky 17 g
66% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Chobotnice s bramborami postup přípravy receptu:

1

Chobotnici vykucháme a promyjeme. Omyjeme petrželku, 1 snítku si uschováme a zbytek nasekáme. Oloupeme 1 stroužek česneku, omyjeme a mírně podrtíme. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka.

2

Vložíme chobotnici do hrnce, zalijeme ji vodou, přidáme pórek, snítku petrželky, kolečka citronu, bobkový list a zrnka pepře a uvedeme vodu pomalu do varu. Osolíme ji a vaříme chobotnici na mírném plameni asi 1 hodinu. Stáhneme hrnec z ohně, necháme chobotnici ve vývaru vychladnout, potom ji vyjmeme, stáhneme z ní kůži a pokrájíme na kousky. Oloupeme brambory, omyjeme je, pokrájíme na tlustší kolečka a uvaříme v páře.

3

V míse smícháme 1 lžíci citronové šťávy se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře, přilijeme 2 lžíce oleje a vidličkou všechny ingredience důkladně prošleháme. Do pánve nalijeme zbývající olej a lehce na něm osmažíme 1 papričku a 1 stroužek česneku, vyhodíme je a přidáme scezená a drobně pokrájená filátka ančoviček a za neustálého míchání je necháme rozpustit.

4

Přidáme kousky chobotnice, 2-3 minuty je smažíme, poté přilijeme zbývající citronovou šťávu a zasypeme vše nasekanou petrželkou. Na servírovací mísu rozložíme brambory, přelijeme je připravenou zálivkou, navrch položíme kousky chobotnice a hotový horký pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept