Zdravý recept

Grilované ovoce s medovou marinádou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24176
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 ks Ananas
2 ks Banány
1 kávová lžička Citronová kůra
4 ks Kiwi
1 ks Mango
6 polévková lžíce Med včelí
2 ks Nektarinka
1 ks Papaya
1 kávová lžička Pomerančová kůra
15 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 449 kcal
Kilojoule 1 879kJ
32% Sacharidy 116 g
2% Tuky 2 g
3% Sodík 57 mg
9% Bílkoviny 5 g

Grilované ovoce s medovou marinádou postup přípravy receptu:

1

Gril předehřejeme na střední teplotu. Ananas na obou koncích seřízneme a zbavíme slupky. Vykrájíme z něj všechna "očka". Z dužiny odkrojíme 4 kolečka, zbytek uložíme do chladničky k jinému použití.

2

Rozpůlíme papáju a lžící z ní vydlabeme semena. Z dužiny odkrojíme 4 plátky a zbytek uložíme do chladničky k jinému použití.

3

Mango po obvodu podélně nařízneme až k pecce a oddělíme dužninu od pecky. Dužninu oloupeme, odkrojíme 4 plátky a zbytek uložíme do chladničky k dalšímu využití.

4

V misce smícháme med, citronovou a pomerančovou kůru a nastrouhaný zázvor. Ananas, papáju, mango, kiwi, nektarinky a banány rozložíme na grilovací mřížku a potřeme medovou marinádou.

5

Ovoce grilujeme 10 minut a během této doby je několikrát obrátíme. Hotové ovoce rozdělíme na dezertní talířky a ještě horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept