Grilované ovoce s medovou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované ovoce s medovou marinádou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24176 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
1 ks | Ananas |
2 ks | Banány |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
4 ks | Kiwi |
1 ks | Mango |
6 polévková lžíce | Med včelí |
2 ks | Nektarinka |
1 ks | Papaya |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
15 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 116g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 221,6mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Banány, Citronová kůra, Mango, Med včelí, Nektarinka, Papaya, Pomerančová kůra, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované ovoce s medovou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Gril předehřejeme na střední teplotu. Ananas na obou koncích seřízneme a zbavíme slupky. Vykrájíme z něj všechna "očka". Z dužiny odkrojíme 4 kolečka, zbytek uložíme do chladničky k jinému použití. |
2 | Rozpůlíme papáju a lžící z ní vydlabeme semena. Z dužiny odkrojíme 4 plátky a zbytek uložíme do chladničky k jinému použití. |
3 | Mango po obvodu podélně nařízneme až k pecce a oddělíme dužninu od pecky. Dužninu oloupeme, odkrojíme 4 plátky a zbytek uložíme do chladničky k dalšímu využití. |
4 | V misce smícháme med, citronovou a pomerančovou kůru a nastrouhaný zázvor. Ananas, papáju, mango, kiwi, nektarinky a banány rozložíme na grilovací mřížku a potřeme medovou marinádou. |
5 | Ovoce grilujeme 10 minut a během této doby je několikrát obrátíme. Hotové ovoce rozdělíme na dezertní talířky a ještě horké podáváme. |