Nadívaný mořský vlk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaný mořský vlk
Nadívaný mořský vlk
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24181 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory zimní |
1200 g | Mořský vlk |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Šafrán |
20 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
30 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 204,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mořský vlk, Strouhanka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory zimní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaný mořský vlk postup přípravy receptu:
1 | Oškrábeme z ryby šupiny, vykucháme ji, celou ji otevřeme a vyjmeme páteř, pak vhodnou pinzetou odstraníme zbývající kosti, rybu promyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupeme vejce natvrdo a nasekáme ho. Omyjeme petrželku, osušíme ji a jemně nasekáme. |
2 | Do mísy dáme nasekané vejce, přidáme nasekanou petrželku, strouhanku, nastrouhaný sýr a po špetce soli a pepře. Dřevěnou vařečkou všechny ingredience důkladně promícháme a směsí naplníme připravenou rybu tak, aby nabyla původní formy. Okraje břicha stlačíme k sobě. Oloupeme brambory, omyjeme je a pokrájíme na kolečka. |
3 | Vytřeme dno pekáče trochou oleje, rozložíme v něm kolečka brambor, posypeme je solí a čerstvě mletým pepřem a zastříkněte je trochou oleje. Navrch položíme rybu s nádivkou, osolíme ji a opepříme, přelijeme zbývajícím olejem, přilijeme víno a 1 dl vody, ve které jsme rozmíchali šafrán. Dáme pekáč na 20-30 minut do trouby předehřáté na 180 °C a každou chvíli přelijeme rybu vypečenou šťávou. Vyjmeme ji, pokrájíme na plátky a podáváme ji horkou s kolečky brambor. |