Recept

Mečoun s pomerančovou štávou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24182
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
40 g Cibule
100 ml Citronová šťáva
400 g Filé z mečouna
60 ml Olej olivový
80 g Olivy nakládané
20 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
50 ml Pomerančová šťáva
200 g Rajčata
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 411kJ
4% Sacharidy 14 g
30% Tuky 22 g
44% Sodík 890 mg
38% Bílkoviny 21 g

Mečoun s pomerančovou štávou postup přípravy receptu:

1

Vymačkáme citrony přes sítko do misky. Omyjeme rybí plátky, osušíme je a pokrájíme na kostičky, vhodíme je do mísy a přelijeme je citronovou šťávou, dáme je na hodinu do ledničky a během této doby pokrájené rybí maso několikrát zamícháme.

2

Mezitím ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek a dáme do cedníku okapat. Polovinu rozmixujeme a druhou polovinu pokrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli, omyjeme ji a jemně pokrájíme. Pokrájíme olivy na kroužky.

3

Scedíme pokrájené rybí maso z marinády, vhodíme je do mísy, přidáme kostičky rajčat, rozmixovaná rajčata, pokrájenou cibuli, pomerančovou šťávu, pokrájené olivy, olej, oregano, bobkový list a po špetce soli a pepře. Vše promícháme a dáme směs v zakryté míse na 2 hodiny do dolní části ledničky.

4

Před podáváním vyjmeme mísu z ledničky, vyhodíme bobkový list a rozdělíme obsah mísy do hlubokých talířů nebo misek. Každou porci ozdobíme kousky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept