Ropušnice s paprikovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ropušnice s paprikovou omáčkou
Ropušnice s paprikovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24185 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
40 ml | Olej olivový |
60 ml | Olej stolní |
50 g | Paprikové lusky čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
1200 g | Ropušnice - filety |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 291,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Ropušnice - filety, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ropušnice s paprikovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek, necháme je v cedníku okapat a pak je protlačíme sítem. Očistíme papriku a pokrájíme na kostičky. |
2 | V míse utřeme žloutky se špetkou soli a postupně přiléváme za neustálého míchání olivový olej. Bude-li omáčka příliš hustá, přidáme pár střiků citronové šťávy. Jakmile se olej zcela vstřebá, vmícháme do omáčky zbývající citronovou šťávu a po špetce soli a pepře. Nakonec vmícháme 2 lžíce propasírovaných rajčat a kostičky papriky. |
3 | V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm rybí plátky po obou stranách lehce do zlatova. Osolíme je a opepříme a horké podáváme s připravenou omáčkou v omáčníku zvlášť. |