Vepřová panenka s tymiánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s tymiánem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24187 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
200 g | Klobása Chorizo |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo syrové |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
650 g | Vepřová panenka |
170 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 135,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Paprika mletá sladká, Sádlo syrové, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová panenka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s tymiánem postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, přidáme nahrubo nakrájený česnek, snítky tymiánu a bobkový list. Osolíme, opepříme a vaříme ve 170 ml vody na mírném ohni asi 15 minut. |
2 | Paprikovou klobásu nakrájíme na plátky, promícháme s mletou sladkou paprikou a přidáme k masu. Jako poslední přimícháme vepřové sádlo. |
3 | Dusíme v odkryté nádobě, dokud se voda neodpaří. |
4 | Podáváme horké. |