Tygří krevety v omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tygří krevety v omáčce
Tygří krevety v omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24189 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
400 g | Krevety tygří - loupané |
90 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 279,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 416,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tygří krevety v omáčce postup přípravy receptu:
1 | Krevety očistíme, rozstřihneme po straně nůžkami, odstraníme blánu, promyjeme ve studené vodě. Scedíme, vhodíme do mísy s bílým vínem, necháme 15 minut marinovat, znovu scedíme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku. |
2 | Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat a nasekáme nahrubo. |
3 | V pánvi osmažíme na oleji stroužek česneku s trochou nasekané petrželky. Česnek vyhodíme. |
4 | Vhodíme do pánve krevety, 2-3 minuty smažíme na prudkém ohni. Přidáme rajčata, osolíme a opepříme, dusíme na středním plameni cca 10 minut. Hotový pokrm, posypaný nasekanou petrželkou, podáváme horký na stůl. |