Jednoduchý recept

Hovězí játra marinovaná

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24191
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
750 g Játra hovězí
130 ml Ocet vinný
130 ml Olej olivový
1 ks Oregano čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 575 kcal
Kilojoule 2 404kJ
4% Sacharidy 13 g
53% Tuky 40 g
16% Sodík 327 mg
70% Bílkoviny 39 g

Hovězí játra marinovaná postup přípravy receptu:

1

Omytá játra nakrájíme na plátky.

2

Česnek oloupeme a prolisujeme, promícháme se solí, mletou paprikou, najemno nasekaným oreganem a petrželkou. Smícháme ocet s olivovým olejem a vmícháme do česnekové směsi. Do připravené marinády vložíme plátky jater a necháme asi 12 hodin marinovat.

3

Marinovaná játra vložíme na pánev a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra vyjmeme z pánve. Do šťávy, kterou játra pustila, vmícháme marinádu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne.

4

Játra i omáčku osolíme a opepříme.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept