Hovězí játra marinovaná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí játra marinovaná
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
750 g | Játra hovězí |
130 ml | Ocet vinný |
130 ml | Olej olivový |
1 ks | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 481,9mg |
Draslík | 723,2mg |
Vláknina | 709,8mg |
Vitamín A | 32g |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra hovězí, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí játra marinovaná postup přípravy receptu:
1 | Omytá játra nakrájíme na plátky. |
2 | Česnek oloupeme a prolisujeme, promícháme se solí, mletou paprikou, najemno nasekaným oreganem a petrželkou. Smícháme ocet s olivovým olejem a vmícháme do česnekové směsi. Do připravené marinády vložíme plátky jater a necháme asi 12 hodin marinovat. |
3 | Marinovaná játra vložíme na pánev a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra vyjmeme z pánve. Do šťávy, kterou játra pustila, vmícháme marinádu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne. |
4 | Játra i omáčku osolíme a opepříme. |
5 | Ihned podáváme. |