Telecí ledviny v omáčce z bílého vína - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ledviny v omáčce z bílého vína
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24200 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Chilli paprička sušená |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
60 ml | Hovězí vývar základní |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Telecí ledviny |
1 ks | Tymián čerstvý |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 682,5mg |
Draslík | 749,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička sušená, Cibule, Citrony, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Telecí ledviny, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ledviny v omáčce z bílého vína postup přípravy receptu:
1 | Citron vylisujeme a šťávu nalijeme do misky. Vložíme do ní omyté ledviny a necháme marinovat 15 minut. Poté ledviny vyjmeme, omyjeme horkou vodou a nakrájíme na větší kostky. Opepříme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm ledviny ze všech stran. Měkké opečené ledviny přendáme do jiné nádoby a na šťávě, kterou v pánvi pustily, osmahneme cibuli. Potom přisypeme mouku, dobře promícháme a zpěníme. Přilijeme vývar a bílé víno. |
3 | Omáčku okořeníme rozmělněnou sušenou chilli papričkou, bobkovým listem a najemno nasekaným tymiánem. Nakonec přidáme sůl, pepř, mletou papriku a dusíme nezakryté, abychom dosáhli odpaření vody a zhoustnutí omáčky. Průběžne mícháme. |
4 | Do omáčky vložíme zpět ledviny a dusíme na mírném ohni ještě asi 5 minut. |
5 | Podáváme teplé. |