Jednoduchý recept

Karamelová omáčka na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24203
Kategorie: Omáčky

Ingredience

Máslová omáčka na červeném víně
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
1 g Sůl
1 g Tymián čerstvý
250 ml Víno červené
200 ml Víno portské
Karamelová omáčka na červeném víně
200 ml Červená řepa sterilovaná
2 ks Cibule
4 g Cukr krupice
10 g Máslo čerstvé
10 ml Ocet Sherry
1 g Pepř černý mletý
1 g Petržel - nať
1 g Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 028kJ
10% Sacharidy 36 g
30% Tuky 23 g
17% Sodík 338 mg
3% Bílkoviny 2 g

Karamelová omáčka na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme v kastrůlku, přisypeme k němu cukr. Počkáme až cukr zkaramelizuje, poté přidáme cibuli a promícháme. Vše podlijeme šťávou z červené řepy, vínem, octem a promícháme. Nyní celou směs přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. Poté zahustíme máslovou omáčkou na červeném víně. Karamelovou omáčku ještě promícháme s nasekanou petrželkou, dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme k pečenému kuřeti.

2

Máslová omáčka na červeném víně: cukr nasypeme do hrnce, pomalu prohříváme a promícháváme. Jakmile zkaramelizuje, přidáme do něj na poloviny koleček pokrájenou cibuli. Obalíme ji v karamelu, poté smícháme s červeným vínem. Vše přivedeme k varu. Jakmile se tekutina odpaří na polovinu, přilijeme portské víno, ochutíme tymiánem. Opět necháme přebytečnou tekutinu odpařit. Jakmile v hrnci zůstane jen přibližně 150 ml, přecedíme. Do ještě teplé tekutiny zašleháme ztuhlé máslo, nakrájené na kostičky. Dle chuti přidáme sůl a pepř.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept