Jednoduchý recept

Jogurt s karamelem a rybízem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24204
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

1 ks Citrony
3 polévková lžíce Cukr krupice
800 g Jogurt bílý
220 g Rybíz červený
0,3 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 843kJ
9% Sacharidy 31 g
9% Tuky 7 g
5% Sodík 93 mg
14% Bílkoviny 8 g

Jogurt s karamelem a rybízem postup přípravy receptu:

1

Citron dobře omyjeme a ostrouháme z něj kůru. Gril předehřejeme na středně vysokou teplotu. Červený rybíz a 1 lžíci cukru dáme do kastrůlku a zahříváme na mírném ohni, dokud se z rybízu nezačne uvolňovat šťáva. Kastrůlek odstavíme, do rybízu přimícháme citronovou kůru a směs odložíme.

2

Do misky dáme jogurt a ochutíme skořicí. Rybíz rozdělíme do misek ze žáruvzdorného materiálu. Na něj upravíme ochucený jogurt a navrch nasypeme zbytek cukru. Misky dáme na plech, postavíme pod předehřátý gril a dezert grilujeme 5 minut, dokud vrstva cukru na povrchu jogurtu nezezlátne. Dezert necháme vychladnout a uložíme na 30 minut do chladničky. Před podáváním dezert ozdobíme kuličkami rybízu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept