Rybí maso s hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí maso s hřiby
Rybí maso s hřiby
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24205 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
200 g | Houby čerstvé |
1200 g | Okoun - filety |
70 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 754,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Okoun - filety, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí maso s hřiby postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na kousky, osolíme a povaříme v páře. Necháme okapat a vychladnout. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je, vyřežeme z nich plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy. |
2 | Očistíme houby, opláchneme, osušíme a pokrájíme. Oloupeme stroužky česneku a omyjeme. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, osmažíme na něm 1 stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme kostičky brambor, osmažíme je po všech stranách do zlatova, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. |
3 | Mezitím osmažíme v nepřilnavé pánvi na 2 lžících oleje zbývající stroužek česneku, vyhodíme ho, přidáme houby a smažíme je na prudkém plameni 2-3 minuty. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme k bramborám a na mírnějším plameni vše ještě asi 1 minutu smažíme. |
4 | Ve stejné pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme pokrájené rybí maso a na prudkém ohni smažíme 3-4 minuty, aby po všech stranách lehce zezlátlo. Potom osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a přidáme obsah pánve ke směsi brambor a hub. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme. |