Jednoduchý recept

Opečená vepřová játra v pikantní marinádě

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 24207
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

10 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička sušená
950 g Játra vepřová
130 ml Ocet vinný
130 ml Olej olivový
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 889kJ
6% Sacharidy 21 g
58% Tuky 43 g
21% Sodík 418 mg
95% Bílkoviny 53 g

Opečená vepřová játra v pikantní marinádě postup přípravy receptu:

1

Omytá vepřová játra nakrájíme na plátky, vložíme do pánve na rozehřátý slunečnicový olej a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra opepříme.

2

Česnek oloupeme a prolisujeme, rozetřeme se solí a mletou paprikou a zalijeme vinným octem a olivovým olejem. Nakonec přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať a rozmělněné sušené chilli papričky. Dobře promícháme. Připravenou marinádou přelijeme játra a necháme marinovat asi 12 hodin.

3

Po uplynutí doby marinování játra dusíme asi 15 minut.

4

Hotová játra podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept