Opečená vepřová játra v pikantní marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečená vepřová játra v pikantní marinádě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24207 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička sušená |
950 g | Játra vepřová |
130 ml | Ocet vinný |
130 ml | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 714,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 56g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 72,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Játra vepřová, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečená vepřová játra v pikantní marinádě postup přípravy receptu:
1 | Omytá vepřová játra nakrájíme na plátky, vložíme do pánve na rozehřátý slunečnicový olej a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra opepříme. |
2 | Česnek oloupeme a prolisujeme, rozetřeme se solí a mletou paprikou a zalijeme vinným octem a olivovým olejem. Nakonec přisypeme jemně nasekanou petrželovou nať a rozmělněné sušené chilli papričky. Dobře promícháme. Připravenou marinádou přelijeme játra a necháme marinovat asi 12 hodin. |
3 | Po uplynutí doby marinování játra dusíme asi 15 minut. |
4 | Hotová játra podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme horká. |