Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24212
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Bazalka
1 stroužek Česnek
800 g Garnát obecný
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
250 g Rajčata
5 g Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 654kJ
2% Sacharidy 8 g
17% Tuky 12 g
86% Sodík 2 g
100% Bílkoviny 56 g

Garnáti v pekáči postup přípravy receptu:

1

Granáty omyjeme, ostrým nožem je podélně rozřízneme na poloviny a odstraníme z nich černé střívko. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je do cedníku okapat a potom je pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a bazalku, osušíme a jemně nasekáme.

2

Vytřeme olejem dno pekáče, vložíme garnáty, přidáme česnek a pokrájená rajčata, přilijeme víno. Zalijeme vše zbývajícím olejem, posypeme částí nasekané petrželky a bazalky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme pekáč na 8-10 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Vytáhneme pekáč z trouby, posypeme hotový pokrm zbývající nasekanou petrželkou a bazalkou a horký podáváme na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept