Kávová zmrzlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kávová zmrzlina
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24214 |
Kategorie: | Jogurtová zmrzlina |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
6 polévková lžíce | Cukr krupice |
5 polévková lžíce | Jogurt nízkotučný |
0,8 hrnek | Káva instantní |
0,5 hrnek | Skořice mletá |
250 g | Sýr Ricotta |
0,5 kávová lžička | Tresť vanilková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 22,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 38g |
Vitamín A | 294,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Jogurt nízkotučný, Káva instantní, Skořice mletá, Sýr Ricotta, Tresť vanilková mají zadané všechny známé hodnoty.
Kávová zmrzlina postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme čokoládu a odložíme ji. Sýr ricotta, jogurt a cukr rozmixujeme na hladkou kaši, dáme do misky a smícháme s kávou, skořicí, vanilkovým extraktem a nastrouhanou čokoládou. |
2 | Hmotu upravíme do nádoby a 90 minut mrazíme. Potom ji vyjmeme, dáme do misky a důkladně ušleháme. Vrátíme do nádoby a znovu uložíme na 90 minut do mrazáku. |
3 | Uvedený postup šlehání a mrazení ještě jednou opakujeme. Hotovou zmrzlinu upravíme do misek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podáváme. |