Jednoduchý recept

Zapečené řezy z mořského jazyka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 24215
Kategorie: Maso

Ingredience

Omáčka
20 g Máslo čerstvé
100 ml Omáčka rajčatová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
60 g Žampiony čerstvé
Zapečené řezy z mořského jazyka
200 ml Hovězí vývar základní
30 g Máslo čerstvé
600 g Mořský jazyk
3 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
600 g Rýže dušená
40 g Šalotka
50 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 806kJ
12% Sacharidy 42 g
17% Tuky 13 g
37% Sodík 733 mg
62% Bílkoviny 35 g

Zapečené řezy z mořského jazyka postup přípravy receptu:

1

Filety po celé délce posypeme solí a pepřem, vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zasypeme nadrobno pokrájenou šalotkou, posekanou petrželkou a podlijeme hovězím vývarem.

2

Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme na plátky nakrájené žampiony, krátce orestujeme, zalijeme rajčatovou omáčkou, osolíme, opeříme, necháme probublat a vlijeme do pekáčku na rybu. Nakonec vše posypeme strouhankou. Zapékáme v předehřáté troubě 15 minut.

3

Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept