Krevety na špejli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety na špejli
Krevety na špejli
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Krevety tygří - loupané |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
20 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 174,5mg |
Draslík | 72,8mg |
Vláknina | 902,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety na špejli postup přípravy receptu:
1 | Vyloupeme krevety a odstraníme z nich černé střívko. Rychle je omyjeme, osušíme a lehce osolíme a opepříme. Plátky uzené slaniny rozkrojíme na poloviny a každého mořského ráčka zabalíme do kusu slaniny. Vezmeme 4 dlouhé jehly a na každou napícháme po 4 garnátech. |
2 | Vytřeme olejem plech na pečení, rozložíme na něj připravené jehly a vložíme ho na 5-6 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení jehly několikrát pootočíme. Vytáhneme plech z trouby, obalíme jehly ve strouhance a vrátíme je ještě jednou na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 220 °C, aby byl povrch mírně opečený. Rozložíme jehly na nahřátou servírovací mísu a hotový pokrm podáváme, chceme-li, s libovolným salátem. |