Kambala na zeleném pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kambala na zeleném pepři
Kambala na zeleném pepři
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24220 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kambala |
20 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
10 g | Nakládaný zelený pepř |
10 g | Pepř červený celý |
30 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 104,5mg |
Draslík | 587,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kambala, Pepř červený celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kambala na zeleném pepři postup přípravy receptu:
1 | Plátky kambaly omyjeme a osušíme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. |
2 | V nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a aniž by se ještě zcela rozpustilo, přidáme rybí plátky a osmažíme je po obou stranách lehce do zlatova. Přidáme zelený pepř a po špetce soli a špetce čerstvě mletého pepře. Děrovanou kuchyňskou lopatkou rybí plátky vyjmeme a udržujeme je mezi 2 talíři teplé. |
3 | Do šťávy v pánvi přidáme nasekanou petrželku a mléko a na mírném plameni vše za častého míchání povaříme. Přidáme červený pepř, znovu vše promícháme a rybí plátky přelijeme takto připravenou omáčkou. |
Poznámka
Hotový pokrm podáváme na stůl se sezónní zeleninou uvařenou v páře.