Broskvový šerbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový šerbet
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24222 |
Kategorie: | Sorbet |
Ingredience
3 ks | Broskve |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Likér broskvový |
1 ks | Máta |
1 polévková lžíce | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 275,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 546,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Citronová šťáva, Máta, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér broskvový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový šerbet postup přípravy receptu:
1 | Broskve překrojíme a odstraníme pecky. Půlky broskví dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut stát. Potom broskve vyjmeme z vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a obalíme v citronové šťávě. Rozložíme je na plech, překryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 2 hodiny do mrazničky. |
2 | Zmrazené broskve rozmixujeme. |
3 | Do hmoty přidáme med a likér a znovu mixujeme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Hmota by měla být dost tuhá. Upravíme ji do misek nebo pohárů, ozdobíme lístky máty a ihned podáváme. |