Jednoduchý recept

Indonéský rýžový pudink

  • Indonésie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24224

Ingredience

56,3 g Cukr krupice
50 g Cukr třtinový
400 ml Mléko kokosové
0,5 hrnek Rýže černá
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 998kJ
19% Sacharidy 70 g
30% Tuky 23 g
1% Sodík 26 mg
10% Bílkoviny 5 g

Indonéský rýžový pudink postup přípravy receptu:

1

Rýži opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do velkého hrnce. Přilijeme vodu a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a rýži dusíme 30 minut.

2

Do rýže vmícháme třtinový cukr, krupicový cukr a vaříme ještě 15 minut. Podle potřeby přidáme trochu vody.

3

Rýži rozdělíme do nahřátých misek a přelijeme kokosovým mlékem a ihned podáváme. Můžeme ji nechat vychladnout a podávat studenou.

Poznámka

Rýži můžeme ochutit kouskem čerstvého zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept