Indonéský rýžový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indonéský rýžový pudink
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24224 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
56,3 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr třtinový |
400 ml | Mléko kokosové |
0,5 hrnek | Rýže černá |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 361,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kokosové, Rýže černá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indonéský rýžový pudink postup přípravy receptu:
1 | Rýži opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do velkého hrnce. Přilijeme vodu a za stálého míchání přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme a rýži dusíme 30 minut. |
2 | Do rýže vmícháme třtinový cukr, krupicový cukr a vaříme ještě 15 minut. Podle potřeby přidáme trochu vody. |
3 | Rýži rozdělíme do nahřátých misek a přelijeme kokosovým mlékem a ihned podáváme. Můžeme ji nechat vychladnout a podávat studenou. |
Poznámka
Rýži můžeme ochutit kouskem čerstvého zázvoru.