Pěna z bílé i tmavé čokolády - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 515 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pěna z bílé i tmavé čokolády
Celkový čas: | 515 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 500 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 24232 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
250 g | Čokoláda bílá |
120 g | Čokoláda hořká |
100 ml | Mléko plnotučné |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 148,8mg |
Draslík | 256,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 105,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pěna z bílé i tmavé čokolády postup přípravy receptu:
1 | Rozlámanou bílou čokoládu ohřejeme na ohni s mlékem, až se čokoláda rozpustí. Necháme ji v misce vychladnout. Vedle smícháme smetanu s vodou a šlehačkou. Potom směs nalijeme k čokoládě a vmícháme do ní sníh ze 2 bílků. Pěnu rozdělíme do 6 sklenic a necháme ji ztuhnout v lednici 8 hodin. Tmavou čokoládu rozehřejeme a nalijeme ji do skleniček. |