Recept

Citrusový medový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24233
Kategorie: Koláče

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
0,3 hrnek Margarín
4 polévková lžíce Med včelí
266,7 ml Mléko odtučněné
135 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Mouka pšeničná - Semolina
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 kávová lžička Sezam - semena
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 176 kcal
Kilojoule 735kJ
6% Sacharidy 23 g
10% Tuky 8 g
5% Sodík 98 mg
8% Bílkoviny 4 g

Citrusový medový koláč postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na koláč vytřeme olejem a na dno položíme pečící papír. Margarín a 3 lžíce medu dáme do kastrůlku a na mírném ohni zahříváme, dokud se nerozehřejí. Jednu lžíci citronové šťávy odložíme a zbytek přimícháme do medové směsi společně s citronovou kůrou a mlékem.

2

Mouku nasypeme do misky, přidáme kypřící prášek, nové koření a přimícháme do směsi v kastrůlku. Vmícháme semolinu. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi v kastrůlku. Těsto upravíme do koláčové formy a posypeme sezamem.

3

Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Zbytek medu a citronovou šťávu smícháme a nalijeme na koláč. Před podáváním necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept