Citrusový medový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citrusový medový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24233 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
0,3 hrnek | Margarín |
4 polévková lžíce | Med včelí |
266,7 ml | Mléko odtučněné |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Mouka pšeničná - Semolina |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Sezam - semena |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 62,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Mléko odtučněné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná - Semolina, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citrusový medový koláč postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na koláč vytřeme olejem a na dno položíme pečící papír. Margarín a 3 lžíce medu dáme do kastrůlku a na mírném ohni zahříváme, dokud se nerozehřejí. Jednu lžíci citronové šťávy odložíme a zbytek přimícháme do medové směsi společně s citronovou kůrou a mlékem. |
2 | Mouku nasypeme do misky, přidáme kypřící prášek, nové koření a přimícháme do směsi v kastrůlku. Vmícháme semolinu. Z bílků ušleháme sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi v kastrůlku. Těsto upravíme do koláčové formy a posypeme sezamem. |
3 | Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Zbytek medu a citronovou šťávu smícháme a nalijeme na koláč. Před podáváním necháme vychladnout. |