Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 24234
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
600 g Chobotnice
1 ks Cibule
90 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
60 g Petržel - nať
300 g Rajčata
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
150 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 384 kcal
Kilojoule 1 607kJ
3% Sacharidy 12 g
33% Tuky 24 g
48% Sodík 960 mg
44% Bílkoviny 25 g

Chobotnice v rendlíku postup přípravy receptu:

1

Očistíme chobotničky, vykucháme, stáhneme z kůže a promyjeme ve studené vodě. Oloupeme stroužek česneku a lehce ho podrtíme. Oloupeme cibuli a pokrájíme tenká kolečka. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.

2

Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme nahrubo. V pánvi osmažíme na oleji česnek a cibuli.

3

Stroužek česneku vyhodíme a postupně dáváme do pánve chobotničky. Za častého míchání je smažíme.

4

Zalijeme chobotničky bílým vínem a vývarem a necháme zčásti vyvařit. Přidáme pokrájená rajčata, část nasekané petrželky, sůl a čerstvě mletý pepř. Na středním plameni dusíme chobotničky a rajčata pod pokličkou asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme horký, posypaný zbytkem nasekané petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept