Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24237

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
1 ks Fenykl sladký - hlíza
600 g Garnát obecný
1 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata
60 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
60 g Tymián čerstvý
70 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 382kJ
4% Sacharidy 16 g
47% Tuky 35 g
71% Sodík 1 g
79% Bílkoviny 45 g

Garnáti se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme. Odřízneme stopku z cukety, očistíme celer, odřízneme stonek a tvrdé vnější listy z fenyklu a oloupeme cibuli. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli jemně nasekáme.

2

V pánvi osmažíme na másle a oleji připravenou zeleninu, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Přidáme pokrájená rajčata, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme. Vše dusíme pod pokličkou na mírném plameni cca 10 minut za občasného zamíchání. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a dobře osušíme. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a 2-3 minuty smažíme ocásky garnátů. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Přilijeme k zelenině smetanu a necháme částečně na prudším plameni vyvařit, přidáme ocásky garnátů a prohřejeme. Stáhneme pánev z ohně a garnáty v zelenině podáváme horké na stůl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept