Garnáti se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti se zeleninou
Garnáti se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
600 g | Garnát obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
60 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
60 g | Tymián čerstvý |
70 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 321,0mg |
Draslík | 793,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Cuketa, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Garnát obecný, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáti se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme. Odřízneme stopku z cukety, očistíme celer, odřízneme stonek a tvrdé vnější listy z fenyklu a oloupeme cibuli. Zeleninu omyjeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli jemně nasekáme. |
2 | V pánvi osmažíme na másle a oleji připravenou zeleninu, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Přidáme pokrájená rajčata, tymián, bobkový list, osolíme a opepříme. Vše dusíme pod pokličkou na mírném plameni cca 10 minut za občasného zamíchání. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a dobře osušíme. V nepřilnavé pánvi rozehřejeme olej a 2-3 minuty smažíme ocásky garnátů. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Přilijeme k zelenině smetanu a necháme částečně na prudším plameni vyvařit, přidáme ocásky garnátů a prohřejeme. Stáhneme pánev z ohně a garnáty v zelenině podáváme horké na stůl. |