Sardinky po neapolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardinky po neapolsku
Sardinky po neapolsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24244 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový |
60 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
600 g | Sardinka obecná |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 387,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sardinky po neapolsku postup přípravy receptu:
1 | Šproty vykucháme, utrhneme hlavu, vyjmeme, vyřízneme filátka, omyjeme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata a nasekáme nahrubo. |
2 | Oloupeme stroužky česneku a nasekáme. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Potřeme dno kulaté zapékací nádoby olejem, rozložíme paprskovitě šproty, navrch rozložíme nasekaná rajčata, nasekanou petrželku a oregano. Osolíme, opepříme a zalijeme olejem. |
3 | Nádobu dáme na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Hotový pokrm podáváme horký, lze i studený. |