Jednoduchý recept

Thajský nudlový salát

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 13 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 24246
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

5 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
120 g Krevety tygří - loupané
60 g Kukmáky
3 polévková lžíce Limetková šťáva
120 g Nudle rýžové
3 polévková lžíce Omáčka rybí
30 g Ucho Jidášovo
150 g Vepřové maso pečené
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 356 kcal
Kilojoule 1 491kJ
10% Sacharidy 37 g
27% Tuky 20 g
24% Sodík 476 mg
28% Bílkoviny 16 g

Thajský nudlový salát postup přípravy receptu:

1

Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je také 10 minut bobtnat a poté je připravíme podle návodu.

2

Ucho Jidášovo scedíme, propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Klobouky rozpůlíme. Do kastrůlku nalijeme vodu, aby bylo zakryté dno a přivedeme ji k varu. Přidáme již vařené nebo pečené vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku.

3

Čili papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a třtinový cukr dáme do misky a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem.

4

Rozdělíme do misek a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept