Jednoduchý recept

Hovězí s brokolicí po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 24247
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brokolice
10 stroužek Česnek
570 g Hovězí maso zadní
30 ml Olej sezamový
1 špetka Pepř bílý
1 kávová lžička Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 048kJ
3% Sacharidy 10 g
16% Tuky 12 g
12% Sodík 248 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí s brokolicí po čínsku postup přípravy receptu:

1

Brokolici nakrájíme na menší kousky. Dáme je na pařák a vaříme v páře do požadovaně měkkosti. Po 7-10 minutách je odložíme stranou.

2

Z hovězího masa odkrájíme přebytečný tuk a maso nakrájíme na malé kousky.

3

Na pánvi wok rozpálíme na mírném plameni 1 lžíci oleje a restujeme česnek dohněda 3-5 minut. Přidáme hovězí maso, sůl, bílý pepř a promícháme. Restujeme dokud nebude hovězí téměř hotové, asi 15-20 minut. Potom zvýšíme plamen a přidáme brokolici a sezamový olej. Restujeme 1-2 minuty nebo dokud nebude maso zcela hotové.

4

Těsně před podáváním rozehřejeme zbývající 1/4 lžíce sezamového oleje na malé pánvi a opražíme sezamová semínka dozlatova, ne více než 1 minutu. Nepřipálit! Přidáme ke směsi a promícháme.

Poznámka

Než zkusíme sezamová semínka, je třeba počkat alespoň 3 měsíce po odeznění příznaků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept