Úhoř pečený na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř pečený na másle
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 2425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Úhoř říční |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 774,2mg |
---|---|
Cholesterol | 103,8mg |
Draslík | 31,3mg |
Vláknina | 367,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř pečený na másle postup přípravy receptu:
1 | Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na špalíčky silné asi 2 cm. Osolíme jen z povrchu. |
2 | Vložíme na pánev s rozehřátým máslem nebo olejem, posypeme kmínem a přikryjeme pokličkou. Opékáme na mírnějším ohni po všech stranách, tak aby se jednotlivé kousky dobře propekly. |