Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 24250
Kategorie: Maso

Ingredience

Směs koření na Vandaloo
1 ks Anýz celý
2 ks Bobkový list
1 špetka Chilli koření mleté
4 ks Hřebíček
1 špetka Kardamom
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 špetka Kurkuma
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Skořice celá
1 špetka Sůl
1 ks Zázvor celý
Hovězí vindaloo
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
570 g Hovězí roštěnka vys. peč.
30 g Koriandr čerstvý
28 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Med včelí
30 ml Ocet vinný červený
2 ks Rajčata
120 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 373 kcal
Kilojoule 1 562kJ
4% Sacharidy 14 g
28% Tuky 21 g
3% Sodík 59 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hovězí vindaloo postup přípravy receptu:

1

Na pánvi rozpustíme máslo a 2-3minuty restujeme cibuli a česnek do měkka.

2

Zázvor si oloupeme a najemno nasekáme. Na směs koření smícháme všechny přísady v malé misce. Do směsi přidáme cibuli a česnek. Ihned vmícháme vinný ocet, med, vodu a na kostky nakrájená rajčata. Přivedeme k varu.

3

Přidáme hovězí nakrájené na kostky a opět přivedeme k varu. Snížíme plamen, zakryjeme a necháme 1h povařit. Občas promícháme. Poté sundáme pokličku a necháme povařit, dokud se tekutina nevyvaří na polovinu, asi 15-20minut.

4

Ozdobíme čerstvě nasekaným koriandrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept