Kuskus s chobotnicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuskus s chobotnicí
Kuskus s chobotnicí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24252 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
600 g | Chobotnice |
200 g | Fazolové lusky zelené |
300 g | Kuskus |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
100 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,0mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chobotnice, Fazolové lusky zelené, Kuskus, Rajčata, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuskus s chobotnicí postup přípravy receptu:
1 | Nasypeme kuskus do mísy, zalijeme sklenicí vody a 3 lžícemi oleje a necháme 30 minut stát. Mezitím vykucháme chobotnici, omyjeme a povaříme 10 minut v osolené vodě. Scedíme, sloupněte z ní kůži a pokrájíme na kousky. Oloupeme šalotky, omyjeme a jednu nasekáme a druhou pokrájíme. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme. Odkrojíme z fazolek stopku, zbavíme fazolky případných vláken a pokrájíme na kousky. |
2 | Přidáme ke kuskusu fazolky, pokrájenou šalotku, kousky chobotnice a všechny ingredience promícháme. Dáme směs do vhodné nádoby na kuskus necháme vařit pod poklicí asi 30 minut za občasného zamíchání. Spaříme rajčata, scedíme, oloupeme zbavíme semínek, dáme je okapat a nasekáme. |
3 | V pánvi osmažíme na zbývajícím oleji sekanou šalotku, přidáme nasekaná rajčata, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a dusíme rajčata 5-6 minut na prudším ohni za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou, vysypeme kuskus na servírovací mísu, na něj rajčatovou omáčku, posypeme vše petrželkou a hotový pokrm podáme horký na stůl. |