Jednoduchý recept

Rybízové parfait

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (8%)
ID receptu: 24255
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Cukr krupice
600 g Kachní maso uzené
50 g Meduňka
100 g Rybíz červený
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 857kJ
12% Sacharidy 45 g
63% Tuky 47 g
47% Sodík 931 mg
38% Bílkoviny 21 g

Rybízové parfait postup přípravy receptu:

1

Žloutky spolu s vejcem a cukrem rozšleháme ve vodní lázni. Ušleháme smetanu. Opláchneme rybíz, osušíme a rozmixujeme.

2

Opereme meduňku, osušíme ji a nasekáme nadrobno. Do obdélníkové formy dáme průhlednou fólii na potraviny. Ušlehanou smetanu s rybízem zlehka smícháme s krémem z vajec.

3

Vše nalijeme do formy a obsah rovnoměrně rozprostřeme. Přikryjeme průhlednou fólií a necháme zmrazit přes noc.

4

Nakrájíme uzená kachní prsa na tenké plátky a dáme na talíře.

5

Z formy vyklopíme parfait, nakrájíme na plátky a naservírujeme na plátky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept