Rybízové parfait - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízové parfait
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 24255 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
600 g | Kachní maso uzené |
50 g | Meduňka |
100 g | Rybíz červený |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 273,9mg |
Draslík | 105,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz červený, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní maso uzené, Meduňka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízové parfait postup přípravy receptu:
1 | Žloutky spolu s vejcem a cukrem rozšleháme ve vodní lázni. Ušleháme smetanu. Opláchneme rybíz, osušíme a rozmixujeme. |
2 | Opereme meduňku, osušíme ji a nasekáme nadrobno. Do obdélníkové formy dáme průhlednou fólii na potraviny. Ušlehanou smetanu s rybízem zlehka smícháme s krémem z vajec. |
3 | Vše nalijeme do formy a obsah rovnoměrně rozprostřeme. Přikryjeme průhlednou fólií a necháme zmrazit přes noc. |
4 | Nakrájíme uzená kachní prsa na tenké plátky a dáme na talíře. |
5 | Z formy vyklopíme parfait, nakrájíme na plátky a naservírujeme na plátky masa. |