Recept

Těstoviny s vepřovou panenkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 24258

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
5 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano čerstvé
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
350 g Těstoviny Orecchiette
12 ks Vejce křepelčí
450 g Vepřová panenka
1,5 l Voda pitná
200 ml Víno červené
1 špetka Šafrán
220 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 883kJ
22% Sacharidy 79 g
26% Tuky 19 g
27% Sodík 530 mg
74% Bílkoviny 42 g

Těstoviny s vepřovou panenkou postup přípravy receptu:

1

V hlubokém rendlíku na jedné lžíci oleje restujeme drobně pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme protlak, citronovou šťávu, šafrán, víno a posekané oregano. Na mírném plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

2

Vepřovou panenku jemně rozklepneme (nejlépe mezi dvěma fóliemi, abychom panenku nepotrhali), pokrájíme na proužky a smažíme ze všech stran na čtyřech lžících oleje zhruba pět minut, poté vsypeme žampiony nakrájené na plátky a smažíme ještě asi tři minuty. Poté vlijeme připravenou omáčku a pod pokličkou dusíme dvacet minut. Do hotové omáčky zamícháme šlehačku a ještě prohřejeme.

3

V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple.

4

V jiném hrnku vaříme tři minuty křepelčí vejce. Po uvaření je vychladíme ve studené vodě a oloupeme.

5

Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme, zdobíme křepelčími vejci a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept