Těstoviny s vepřovou panenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s vepřovou panenkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 24258 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Šafrán |
4 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
350 g | Těstoviny Orecchiette |
12 ks | Vejce křepelčí |
450 g | Vepřová panenka |
200 ml | Víno červené |
1,5 l | Voda pitná |
220 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 340,8mg |
Draslík | 908,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 181,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vejce křepelčí, Vepřová panenka, Víno červené, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Oregano čerstvé, Protlak rajčatový, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s vepřovou panenkou postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém rendlíku na jedné lžíci oleje restujeme drobně pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme protlak, citronovou šťávu, šafrán, víno a posekané oregano. Na mírném plameni vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
2 | Vepřovou panenku jemně rozklepneme (nejlépe mezi dvěma fóliemi, abychom panenku nepotrhali), pokrájíme na proužky a smažíme ze všech stran na čtyřech lžících oleje zhruba pět minut, poté vsypeme žampiony nakrájené na plátky a smažíme ještě asi tři minuty. Poté vlijeme připravenou omáčku a pod pokličkou dusíme dvacet minut. Do hotové omáčky zamícháme šlehačku a ještě prohřejeme. |
3 | V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple. |
4 | V jiném hrnku vaříme tři minuty křepelčí vejce. Po uvaření je vychladíme ve studené vodě a oloupeme. |
5 | Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zalijeme omáčkou, promícháme, zdobíme křepelčími vejci a ihned podáváme. |