Zapečený losos s kroketami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený losos s kroketami
Zapečený losos s kroketami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24259 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
400 g | Brambory zimní |
600 g | Losos obecný |
50 ml | Olej olivový |
10 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
60 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
200 g | Treska aljašská |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 157,8mg |
Draslík | 825,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 368,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos obecný, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Treska aljašská, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory zimní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený losos s kroketami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory a uvaříme. Mezitím omyjeme tresčí maso a pokrájíme na kousky. V nepřilnavé pánvi vymazané lžící oleje smažíme maso 2-3 minuty, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, vyjmeme a jemně nasekáme. |
2 | Omyjeme plátek lososa, osušíme ho, rozkrojíme na 4 díly a osolíme ho a opepříme. Omyjeme petrželku a pažitku, osušíme a zvlášť nasekáme. Do mísy nasypeme 2 lžíce strouhanky, přidáme trochu nasekané petrželky a pažitky, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a 3 lžíce oleje. Dřevěnou vařečkou všechny ingredience důkladně promícháme. |
3 | Rozdělíme směs na jednotlivé řezy a lososa stejnoměrně rozřežeme. Lososí řezy dáme do pekáčku vytřeme zbývajícím olejem a necháme ho asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C. |
4 | Scedíme brambory, oloupeme, protlačíme sítem do mísy, přidáme do ní nasekané rybí maso, vejce, zbývající nasekanou petrželku, špetku soli, špetku čerstvě mleté pepře a promícháme. Směs necháme zcela chladnout. |
5 | Ze směsi tvoříme kuličky, které obalíme ve zbývající strouhance a osmažíme v dostatečném množství oleje. Osmažené klademe na kuchyňský papír. Na servírovací míse obložíme porce pečeného lososa s osmaženými kroketami a hotový pokrm podáváme na stůl. |