Recept

Rýžový věnec se sépiemi

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24261

Ingredience

10 g Bazalka
1 ks Chilli paprička
40 g Cibule
40 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
500 g Rajčata
300 g Rýže Arborio
450 g Sépie
5 g Sůl
100 ml Víno bílé
750 ml Vývar rybí
30 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 527kJ
19% Sacharidy 70 g
27% Tuky 20 g
76% Sodík 2 g
52% Bílkoviny 29 g

Rýžový věnec se sépiemi postup přípravy receptu:

1

Ve vařící vodě spařme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kolečka, vhodíme je do kulaté zapékací nádoby a osmažíme je na 20 g másla. Přidáme rýži a smažíme ji za častého míchání 1-2 minuty. Přilijeme rybí vývar, který jste v jiném hrnci uvedli do varu, vše promícháme a dáme zapékací nádobu s pokličkou na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Během této doby rýži nemícháme.

2

Mezitím vykucháme sépie, sloupneme z nich kůži a pokrájíme je na kroužky. Oloupeme šalotku a omyjeme ji. Omyjeme rovněž bazalku a petrželku odděleně nasekáme.

3

V jiné pánvi osmažíme na oleji šalotku, přidáme papričku, kroužky sépií s smažíme vše 2-3 další minuty, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit, přidáme pokrájená rajčata, trochu soli a trochu čerstvě mletého pepře a necháme vše za občasného zamíchání dusit na mírném plameni. Nakonec přidáme bazalku a petrželku.

4

Jakmile je rýže hotová, vytáhneme ji z trouby, vmícháme do ní na kousky pokrájené máslo, dvěma vidličkami vše promícháme, aby se zrnka nelepila k sobě, a vyklopíme rýži na nahřátou servírovací mísu. Ve středu utvoříme důlek, vyklopíme do něho sépie a hotový pokrm podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept