Rýžový věnec se sépiemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový věnec se sépiemi
Rýžový věnec se sépiemi
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24261 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 ks | Chilli paprička |
40 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
500 g | Rajčata |
300 g | Rýže Arborio |
30 g | Šalotka |
450 g | Sépie |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
750 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička, Cibule, Rajčata, Šalotka, Sépie, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže Arborio mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový věnec se sépiemi postup přípravy receptu:
1 | Ve vařící vodě spařme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kolečka, vhodíme je do kulaté zapékací nádoby a osmažíme je na 20 g másla. Přidáme rýži a smažíme ji za častého míchání 1-2 minuty. Přilijeme rybí vývar, který jste v jiném hrnci uvedli do varu, vše promícháme a dáme zapékací nádobu s pokličkou na 20 minut do trouby předehřáté na 190 °C. Během této doby rýži nemícháme. |
2 | Mezitím vykucháme sépie, sloupneme z nich kůži a pokrájíme je na kroužky. Oloupeme šalotku a omyjeme ji. Omyjeme rovněž bazalku a petrželku odděleně nasekáme. |
3 | V jiné pánvi osmažíme na oleji šalotku, přidáme papričku, kroužky sépií s smažíme vše 2-3 další minuty, přilijeme bílé víno a necháme ho vyvařit, přidáme pokrájená rajčata, trochu soli a trochu čerstvě mletého pepře a necháme vše za občasného zamíchání dusit na mírném plameni. Nakonec přidáme bazalku a petrželku. |
4 | Jakmile je rýže hotová, vytáhneme ji z trouby, vmícháme do ní na kousky pokrájené máslo, dvěma vidličkami vše promícháme, aby se zrnka nelepila k sobě, a vyklopíme rýži na nahřátou servírovací mísu. Ve středu utvoříme důlek, vyklopíme do něho sépie a hotový pokrm podáváme. |