Ligurský losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ligurský losos
Ligurský losos
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24265 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory |
400 g | Losos - filety |
40 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
70 g | Pesto |
300 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
200 g | Těstoviny Orecchiette |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 53,4mg |
Draslík | 826,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 741,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Losos - filety, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Těstoviny Orecchiette mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ligurský losos postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kolečka, ta pak na tyčinky, dáme je do mísy, osolíme je, opepříme a promícháme. |
2 | V nepřilnavé pánvičce rozpustíme čtvrtinu másla, přidáme do něj v rovnoměrné vrstvě čtvrtinu pokrájených brambor a smažíme je 7-8 minut. V polovině smažení speklé tyčinky brambor obrátíme. Ještě třikrát to takto opakujeme. |
3 | Rozehřejeme další pánev a bez tuku na ní opečeme osolené plátky lososa tak, aby uvnitř zůstaly červené. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, protlačíme sítem do pánve a prohřejeme je, aniž by jsme je nechali vařit. Metličkou do nich všleháme olej a nakonec je osolíme a opepříme. |
4 | Uvaříme těstoviny . Scedíme je a promícháme je s pestem. Podáváme tento pokrm na velkých plochých talířích tak, aby na každém talíři byly spečené bramborové tyčinky, těstoviny s pestem a plátek lososa na rajčatové omáčce. |