Nepečený dort s bílou i tmavou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nepečený dort s bílou i tmavou čokoládou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 24272 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
180 g | Čokoláda bílá |
210 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr krupice |
200 g | Jogurt bílý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 g | Oříšky piniové |
30 g | Ovesné vločky |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
350 g | Tvaroh jemný |
60 ml | Voda pitná |
1 balení | Želatina v prášku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 50,7mg |
Draslík | 242,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 37,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda bílá, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Jogurt bílý, Oříšky piniové, Ovesné vločky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nepečený dort s bílou i tmavou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky rozdrtíme a smícháme s nakrájenými oříšky. Máslo a 30 g tmavé čokolády rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme je k oříškům a vločkám. Spojenou hmotu natlačíme na stěny a dno vymazané formy na dort. Utřeme tvaroh, cukr, jogurt a přimícháme ušlehanou smetanu. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a mícháme ji nad párou, až se rozpustí. Pak ji přidáme do tvarohové směsi. Zbytek tmavé a světlou čokoládu si zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Smíchanou hmotu si rozdělíme na dvě části, do jedné vmícháme černou čokoládu a do druhé bílou. Do formy nanášíme střídavě bílou a pak tmavou vrstvu. |
2 | Dort necháme v ledničce dvě hodiny tuhnout, pak můžeme podávat. |