Těstoviny s rajčatovou omáčkou se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s rajčatovou omáčkou se šunkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 24273 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
6 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Rigatoni |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 43,0mg |
Draslík | 464,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s rajčatovou omáčkou se šunkou postup přípravy receptu:
1 | V silnostěnném hrnci na lžíci oleje a lžíci másla restujeme drobně krájenou cibuli. Po zhruba deseti minutách vmícháme pokrájenou šunku a opět pět minut restujeme. Poté přisypeme česnek nakrájený nadrobno, pokrájenou chilli papričku bez semen a konzervovaná rajčata. Omáčku osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme zhruba čtyřicet minut, až omáčka zhoustne. |
2 | V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple. |
3 | Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla, sekanou petrželku, strouhaný parmazán a řádně promícháme. Ihned podáváme. |