Recept

Terina s marinovanými játry

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 24274
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

marináda
4 polévková lžíce Olej olivový
1 dl Sherry brandy
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
mleté maso
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
300 g Telecí plec
300 g Vepřová plec
příloha
200 g Olivy nakládané
Terina s marinovanými játry
2 polévková lžíce Bazalka
3 ks Bobkový list
300 g Játra telecí
200 g Slanina vepřová
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 806 kcal
Kilojoule 3 374kJ
3% Sacharidy 12 g
77% Tuky 58 g
81% Sodík 2 g
87% Bílkoviny 49 g

Terina s marinovanými játry postup přípravy receptu:

1

Omytá telecí játra zbavíme cév a nakrájíme je na větší kostičky. Dáme je do mísy, přilijeme k nim 1 dl Sherry brandy, 4 lžíce olivového oleje, posypeme drhnutým čerstvým tymiánem. Marinádu s játry promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky.

2

Omyté telecí a vepřové maso pokrájíme na kusy a jemně pomeleme na masovém strojku. Mleté maso vložíme do druhé mísy, přidáme k němu sůl, čerstvě pomletý pepř a dobře směs promícháme.

3

Nádobu na terinu si vyložíme plátky slaniny tak, aby konce visely přes okraj. Na slaninu rozložíme 1/2 mletého masa, na ni dáme vrstvu jater, které jsme vyjmuli z marinády, na ně položíme čerstvé omyté lístky bazalky, zakryjeme druhou polovinou mletého masa, na které položíme 3 bobkové listy. Vše překryjeme slaninou, uzavřeme víkem, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200°C asi 50 minut.

4

Vychladlou terinu s játry necháme v chladničce odležet několik hodin, servírujeme pokrájenou na plátky (bez bobkového listu) s naloženými černými olivami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept