Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 24276
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 ks Feferony
450 g Klobása vepřová
1 polévková lžíce Olej olivový
15 ks Olivy černé
2 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
75 g Sýr Čedar
450 g Těstoviny konzumní
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,559 kcal
Kilojoule 6 522kJ
34% Sacharidy 124 g
135% Tuky 101 g
299% Sodík 6 g
71% Bílkoviny 40 g

Těstoviny s klobásou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém silnostěnném rendlíku na lžíci oleje restujeme drobně krájenou větší cibuli. Po zhruba pěti minutách vmícháme pokrájenou klobásu zbavenou slupky a opět pět minut restujeme. Poté přisypeme česnek nakrájený nadrobno, pokrájená konzervovaná rajčata a feferonky, sušené oregano a zalijeme vývarem. Omáčku osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme zhruba deset minut, až omáčka zhoustne. Do omáčky přidáme vypeckované a rozpůlené olivy, polovinu nastrouhaného sýra a mícháme, dokud se sýr v omáčce nerozpustí.

2

V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě makarony na zkus, scedíme a udržujeme v teple.

3

Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, přelijeme omáčkou, řádně promícháme a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept